rośliny rolnicze: bobik, burak pastewny, festulolium, groch siewny, koniczyna biała, konopie, kostrzewa czerwona, kostrzewa łąkowa, kupkówka pospolita, len zwyczajny, mak, mozga kanaryjska (kanar), owies nagi (owies nagoziarnisty), pszenica orkisz, pszenżyto jare, rzepik, rutwica wschodnia, słonecznik, tymotka łąkowa, wiechlina błotna, wiechlina gajowa, wiechlina łąkowa, wiechlina zwyczajna, wyczyniec łąkowy,
rośliny warzywne: burak ćwikłowy, burak liściowy, cebula (w tym echalion), cebula siedmiolatka (czosnek dęty), cykoria korzeniowa, cykoria liściowa, cykoria sałatowa, endywia, fasola wielokwiatowa, fasola zwykła, groch siewny (łuskowy i cukrowy), kalafior, kalarepa, kapusta brukselska, kapusta głowiasta biała, kapusta głowiasta czerwona, kapusta pekińska, kapusta włoska, karczoch hiszpański (kard), karczoch zwyczajny, koper włoski (fenkuł), kukurydza cukrowa, kukurydza pękająca, marchew, oberżyna, ogórek, pomidor, por, rabarbar, roszponka warzywna, sałata, seler, skorzonera (wężymord), szalotka, szczypiorek, szparag, trybuła ogrodowa,