| 1. | 
            Bób | 
            TP/Broadbean/1 z 25.03.2004 | 
        
        
            | 2. | 
            Brokuł | 
            TP/151/2 z 21.03.2007 | 
        
        
            | 3. | 
            Burak ćwikłowy  | 
            TP/060/1 z 01.04.2009 | 
        
        
            | 4. | 
            Burak liściowy | 
            TP/106/1 z 11.03.2015 | 
        
        
            | 5. | 
            Cebula, w tym echalion | 
            TP/046/2 z 01.04.2009 | 
        
        
            | 6. | 
            Cebula siedmiolatka (syn. czosnek dęty) | 
            TP/161/1 z 11.03.2010 | 
        
        
            | 7. | 
            Cykoria korzeniowa | 
            TP/172/2 z 01.12.2005  | 
        
        
            | 8. | 
            Cykoria sałatowa | 
            TP/173/1 z 25.03.2004 | 
        
        
            | 9. | 
            Czosnek pospolity | 
            TP/162/1 z 25.03.2004  | 
        
        
            | 10. | 
            Dynia olbrzymia | 
            TP/155/1 z 11.03.2015 | 
        
        
            | 11. | 
            Dynia zwyczajna | 
            TP/119/1 Rev. z 19.03.2014 | 
        
        
            | 12. | 
            Endywia - endywia eskariola i endywia kędzierzawa  | 
            TP/118/3 z 19.03.2014 | 
        
        
            | 13. | 
            Fasola wielokwiatowa | 
            TP/009/1 z 21.03.2007 | 
        
        
            | 14. | 
            Fasola zwykła karłowa  | 
            TP/012/4 z 27.02.2013 | 
        
        
            | 15. | 
            Fasola zwykła tyczna | 
            TP/012/4 z 27.02.2013 | 
        
        
            | 16. | 
            Groch siewny cukrowy  | 
            TP/007/2 Rev. z 11.03.2015 | 
        
        
            | 17. | 
            Groch siewny łuskowy - o nasionach pomarszczonych i o nasionach gładkich  | 
            TP/007/2 Rev. z 11.03.2015   | 
        
        
            | 18. | 
            Jarmuż | 
            TP/090/1 z 16.02.2011 | 
        
        
            | 19. | 
            Kalafior | 
            TP/045/2 z 11.03.2010 | 
        
        
            | 20. | 
            Kalarepa | 
            TP/065/1 z 25.03.2004 | 
        
        
            | 21. | 
            Kapusta brukselska | 
            TP/054/2 z 01.12.2005 | 
        
        
            | 22. | 
            Kapusta głowiasta biała | 
            TP/048/3 z 16.02.2011 | 
        
        
            | 23. | 
            Kapusta głowiasta czerwona | 
            TP/048/3 z 16.02.2011 | 
        
        
            | 24. | 
            Kapusta pekińska | 
            TP/105/1 z 13.03.2008 | 
        
        
            | 25. | 
            Kapusta włoska | 
            TP/048/3 z 16.02.2011 | 
        
        
            | 26. | 
            Karczoch – karczoch hiszpański (syn. kard) i karczoch zwyczajny  | 
            TP/184/2 z 27.02.2013 | 
        
        
            | 27. | 
            Kawon (syn. arbuz) | 
            TP/142/2 z 19.03.2014 | 
        
        
            | 28. | 
            Koper włoski (syn. fenkuł) | 
            TP/183/1 z 25.03.2004 | 
        
        
            | 29. | 
            Kukurydza cukrowa  | 
            TP/002/3 z 11.03.2010 | 
        
        
            | 30. | 
            Kukurydza pękająca | 
            TP/002/3 z 11.03.2010 | 
        
        
            | 31. | 
            Marchew  - jadalna i pastewna | 
            TP/049/3 z 13.03.2008 | 
        
        
            | 32. | 
            Melon | 
            TP/104/2 z 21.03.2007 | 
        
        
            | 33. | 
            Oberżyna | 
            TP/117/1 z 13.03.2008 | 
        
        
            | 34. | 
            Ogórek – sałatkowy i konserwowy | 
            TP/061/2 z 13.03.2008 | 
        
        
            | 35. | 
            Papryka | 
            TP/076/2 z 21.03.2007 | 
        
        
            | 36. | 
            Pietruszka | 
            TP/136/1 z 21.03.2007 | 
        
        
            | 37. | 
            Pomidor | 
            TP/044/4 Rev.2 z 19.04.2016 | 
        
        
            | 38. | 
            Pomidor - podkładki  | 
            TP/294/1 Rev. z 19.04.2016 | 
        
        
            | 39. | 
            Por | 
            TP/085/2 z 01.04.2009 | 
        
        
            | 40. | 
            Rabarbar | 
            TP/062/1 z 19.04.2016 | 
        
        
            | 41. | 
            Roszponka warzywna | 
            TP/075/2 z 21.03.2007 | 
        
        
            | 42. | 
            Rzodkiew | 
            TP/064/2 Rev. z 11.03.2015 | 
        
        
            | 43. | 
            Rzodkiewka | 
            TP/064/2 Rev. z 11.03.2015 | 
        
        
            | 44. | 
            Sałata | 
            TP/013/5 Rev. z 19.04.2016 | 
        
        
            | 45. | 
            Seler korzeniowy | 
            TP/074/1 z 13.03.2008 | 
        
        
            | 46. | 
            Seler naciowy | 
            TP/082/1 z 13.03.2008 | 
        
        
            | 47. | 
            Skorzonera (syn. wężymord) | 
            TP/116/1 z 11.03.2015 | 
        
        
            | 48. | 
            Szalotka | 
            TP/046/2 z 01.04.2009 | 
        
        
            | 49. | 
            Szczypiorek | 
            TP/198/2 z 11.03.2015 | 
        
        
            | 50. | 
            Szparag | 
            TP/130/2 z 16.02.2011  | 
        
        
            | 51. | 
            Szpinak | 
            TP/055/5 Rev.  z 19.04.2016 |